Ska man ut och äta i Stockholm finns det många härliga restauranger att äta gott på. Att unna sig att gå ut och äta i trevligt sällskap kan vara mysigt och vill man också äta i en unik miljö finns det en hel del spännande restauranger med unika koncept.

Upplev Spanien på en tapasbar

Tapasbarer kännetecknas av att ha ett kök för att tillaga sina produkter. I de flesta av dem erbjuder de även större portioner eller till och med en dagens meny eller flera av dem att välja mellan. Att Spanien är barernas land är utom allt tvivel. Att det också är tapaslandet är också obestridligt. Inte förgäves, Spanien är det land i Europa där man äter mest ute, för att inte tala om att barer i särklass är den plats där man umgås mest. Därför är det inte konstigt en tapasbar som Labarra på Norrlandsgatan i Stockholm är ett populärt ställe att hänga på och dricka, äta gott . En tapasbar, särskilt om den även erbjuder frukost, har riktigt långa öppettider och den befintliga konkurrensen tillåter dig inte att koppla av.

Ät som en viking eller pirat i Gamla Stan

Mat är viktigt att man njuter av när man äter ute, men miljön där man äter är precis lika viktig att man trivs med. Tycker man om en restaurangmiljö där man har lite mer liv och rörelse med härlig underhållning, ska man pröva att äta på vikingarestaurangen Aifur på Västerlånggatan 68b! Här är personalen tidsenligt klädda i vikingakläder, äkta skinnfällar där man sitter och med en rustik, smakrik meny och fantastiskt goda rätter! Här njuter man av levande musik med tidsenliga instrument under mysiga gamla valv. Eller varför inte sitta i baren med fina handblåsta glas och dricka äkta vikingamjöd? Ett besök på Aifur kan göra en middag riktigt oförglömlig i vikingaanda. Vill man hellre äta och dricka som en pirat, kan man gå ut och äta på Lasse i Gatan på Västerlånggatan 60 där tiden suddas ut och man förflyttas till 1700-talet. Då blir man serverad av glada pirater, med god och rustik mat med spännande menyer och underhållning.

Från exotiskt till fransk gourmet

Längtar man utomlands till asiatisk länder men inte har tid att resa, man kan åtminstone få möjligheten att njuta av denna exotiska miljö när man går ut och äter i Stockholm. Äter man på Koh Pangan som ligger på Skånegatan 57, där man kan äta god asiatisk thailändsk mat under palmer, färgglada lampor och en inredning som påminner om bungalows. Restauranger har funnits sedan 1994 och är annorlunda matupplevelse om man vill känna att man får med sig en liten bit av paradiset en härlig utekväll. Föredrar man lite mer av en annan kultur som Frankrike och det franska goda köket, kan man gå ut och äta på romantiska Brasserie X
 på Quality Hotel Globe vid Arenaslingan 7, eller Råsta Strandväg 1 i Solna. Här kan man njuta av av mat i en romantisk och elegant miljö med rätter som kan ha en liten nordisk inspiration med en fusion av det franska köket. Går man till exempel på Brasserie X i Solna, kan man sitta vid ovala fönster med en vidunderligt vacker utsikt och se solen gå ner.

Äkta grillat av högsta kvalitet

Tycker man om grillat och vill få en resa genom glamouren, mystikens och alkemins värld, kan man besöka Griffins Steakhouse vid Klarabergsviadukten 67. Här kan man få till exempel en rejäl mör grillad entrecote, flankstek eller råbiff, eller varför inte en saftig hummer med avokado, majonnäs och tomat? Här kan man även njuta av riktigt god öl, fina viner och fantastiskt goda efterrätter att njuta av. Här går det bra att äta både middag eller varför inte en brunch ihop med ett trevligt sällskap.