Gröna alternativ tar världen med storm! Du kanske inte lagt märke till det, men Stockholm kryllar av veganska restauranger och caféer som bara väntar på att inspirera just dig.

På Hornsgatan 61 och Odengatan 26 hittar vi Mahalo – det populära hälsokostcaféet. Här finns näringsrika smoothies, fräscha bowls och wraps och växtbaserade tårtor och bakelser som förgyller din dag och mage. Allt hos Mahalo är veganskt och i huvudsak organiskt. Mahalo är mycket känt genom kända influencers som mer än gärna njuter av den fräscha veganska kosten på deras uteservering.

Riddargatan är ett näste för restauranger och inte minst av vegansk natur. Riddargatan 6 beträds av Ling-Long som har icke-veganska som veganska alternativ. Ling-Long är asien-inspirerat och där kan du räkna med att bli ordentligt mätt. Deras grannar på Riddargatan 3, är 100% veganskt. Jag pratar om det populära Pepstop. På Pepstop har de sin egen unika Juicecleanse som är mat på dryck. Flaskan är på en halv liter och är alltid ekologisk, dagsfärsk och pressad. Välj mellan citrondryck, gröna juicer, grön soppa och mandelmjölk.

Befinner du dig i Hötorgstrakten är Taku Taku ett måste. Gotta dig god mat med gott samvete. Minst 70% av maten är plantbaserad och 100% är naturliga råvaror. Typiska Taku-taku-rätter består av grönsaker och klimatsmarta proteiner. Näringsrikt, gott och varierat är alltid på menyn.

”Give Peas a chance” – Hermans på Fjällgatan lever verkligen deras filosofi. Hos Hermans äter du rolig vegansk kost. För dig som varit skeptiskt till vegansk mat tidigare, är Hermans ett perfekt val. Deras fokus är att vara en portal in i det veganska livet och tror att genom att bevisa för kunderna att vegansk mat inte är smaklös och tråkig, få fler att äta veganskt.

På Nortullsgatan 21 hittar du våran sista favorit – My vegina. Denna nykomling är inte bara en restaurang, utan en symbol för veganism, symbios och feminism, därav det klyftiga och kraftfulla namnet. Hos My Vegina skall du känna ett samspel mellan människa och natur och respekten ges till naturen genom att äta veganskt. My vegina vill även lyfta fram tunga budskap som att inte skämmas över den kvinnliga kroppen, utan fira den tillsammans med moderjord.

Lämna ett svar